23 Temmuz 2015 Perşembe

KRİLL YAĞI İLE BALIK YAĞI KARŞILAŞTIRILMASI

| No comment
KRİLL YAĞI vs BALIK YAĞI  Krill yağını balık yağı ile kıyasladığınız zaman çok daha üstün özellikleri olduğunu göreceksiniz. Krill yağı kesinlikle koruyucu bir madde içermez zaten içeriğinde bulunan Astaksantin koruyucu madde görevi yapar. Astaksantin sonradan konulan bir madde değildir. Krill yağı kendi içeriğinde bu maddeyi barındırır.  Balık yağlarında ise yağın bozulmasını önlemek için sonradan koruyucu maddeler eklenir. Sonradan eklenen A vitamini aslında vücut için zararlıdır. A vitamini vücutta depolanır ve dışarı atılamaz ve karaciğer enzimlerinizin bozulmasına yol açar.   

Krill yağı balık yağına göre vücutta çok daha kolay emilir. Emili çok kolay olduğu için bio yararlanım %98 dir. Balık yağlarında ise emilim oranı %15-%20 arasındadir.    

Krill yağı içeriğinde doğal bir antioksidan olan Astaksantin barındırır. Balık yağında ise koruyucu antioksidan maddeler sonradan eklenmektedir.    

Krill yağını içtiğiniz zaman tadı tekrar ağzınıza gelmez. Balık yağlarında ise balık yağı kokusu gün içerisinde sürekli olarak sizi rahatsız eder.    

Krill yağlarında ufak bir softjel günlük omega-3 ihtiyacınızı karşılar. Balık yağları gibi büyük softjellere mahkum olmazsınız.    

Krill yağında bulunan omega-3 yağ asitlerinin kalitesi çok yüksektir. Krill isimli canlı besin zincirinin en alt kısmında yer alır. Besin zinciri yukarı doğru çıktıkça omega-3 yağ asitlerinin (EPA-DHA) kalitesi düşer. Yani siz balık yağı olarak besin zincirinin en üstündeki bir balinanın yağını içerseniz, içeriğinde bulunan omega-3 yağ asitlerinin miktarı çok yüksek bile olsa (Örn:EPA 400 DHA 200) kalitesi çok düşük olacaktır.    

Krill yağının içeriğinde bulunan fosfolipidler beyin ve sinir hücreleri için hayati önem taşır. Balık yağından bu fosfolipitleri elde edemezsiniz.    

 Krill isimli canlı Antartika’nın sadece belirli bir bölgesinde yaşadığı için kesinlikle ağır metal, civa ve toksit madde içermez. Balık yağının en büyük sorunlarından birisi budur. Temiz sularda yaşamış olması doğal olarak beslenmiş olması gerekmektedir. Onun için özellikle balık yağı bile kullanacaksanız Ifos standartı olan ürünleri kullanmanız gerekmektedir.
Tags : , , ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Click Me
Layout Options
Current Layout
Slideshow with Fixed Menu