21 Mayıs 2015 Perşembe

Krill Nedir ?

| No comment



  Krill küçük olmasına rağmen dünyada da ki en önemli canlı kütlelerinden biridir.   Antartik Krill Antartika nın soğuk ve saf sularında yaşar ve planktonlarla beslenir.
         
Krilller dünya üzerinde kabuklu karidesler gibi kutuplara yakın denizlerde bulunurlar.Kriller ekosistem üzerinde önemli bir role sahiptirler. Su yosunları ve planktonlarla beslenmektedirler ama avantajlı bir beslenme türüne sahip oldukları için hemen hemen her tür planktonla beslenebilirler. Krill canlısı nın uzunluğu 6,5 cm’e kadar ulaşabilmektedir.  Krillerin anatomisi belli başlı karakteristik özelliklere sahiptir. 

Krillerin  filtre bacakları ve kafalarına yapışmış buz tırmıkları vardır. Karideslerin aksine görülebilir çenelere sahiptir. Krillerin yüzme hızı saniyede birkaç santimetredir. Yengeçler gibi kuyruklarını kullanarak hızlı bir şekilde hareket etmektedirler. Avcıları şaşırtıp ve diğer bireylere sinyal göndermektedirler. Kriller Antartik sularında 100 m derinde ve 55C derece güney enleminde, sezonsal buz çağlarında görülmektedirler. Etken maddesi Astaxanthin dir. Kış süresince buzlu yosunlarla beslenmektedirler. Yazın ise planktonların çiçekleri ile beslenmektedirler. 

Deniz buzu Kriller için hem beslenme hem saklanma hem de dinlenme açısından önemli bir yere sahiptir; daha fazla buz yaşamları için daha iyi şartlar sağlamaktadır. Krillerin yaşam süreleri yaklaşık olarak 6-8 yıl arasında değişmektedir ve bu canlılar 3-4 yıl içerisinde gelişimlerini tamamlamaktadır. 


Yumurtlamalarını 1000-2000 m derinliğinde yapmaktadırlar. Bu derinlik krillerin gelişimlerine başladıkları ilk yerdir.Su yüzeyine doğru ilerledikçe farklı gelişim evrelerine girmektedirler.
Tags : , , , , ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Click Me
Layout Options
Current Layout
Slideshow with Fixed Menu